O MENI

PRIČA O MENI

Zoran Tomić, nogometni trener Uefa PRO – licenca,

dipl.iur,  rođen u Vinkovcima, 1963.g.

Oženjen, supruga Jelica, učiteljica, kćer Marina mr. sociologije i književnosti, sin Filip, mag.iur.,

Klubovi: HNK Cibalia, HNK Vukovar, FC Swetzingen, Njemačka,  NK Graničar, NK Olimpija.

Moja karijera

Trenerska karijera

U Dinamu iz Vinkovaca započeo sam prve igračke korake, a također i trenerske kao prvi trener Juniora kluba u I HNL ligi za juniore. 

Fotografije dolje s kolegama trenerima  snimljene su u tome razdoblju.

Kao trener prve seniorske momčadi HNK Cibalia Vinkovci po broju osvojenih bodova u službenim utakmicama zauzimam visoko 4 mjesto u konkurenciji svoj trenera koji su vodili HNK Cibaliju u posljednjih 25 godina ( fotografija popisa dolje desno ). Posebno su mi drage javne zahvale nogometaša  Jakova Puljića ( NK Rijeka, fotografija dolje lijevo  ) i Jakova Filipovića NK Lokeren, Belgija, fotografija dolje u sredini) koje sam prepoznao kao kvalitetne i karakterne nogometaše u i pomogao im u njihovim karijerama. U sredini  dolje je i tabela uspješnosti svih trenera HNK Cibalia  Vinkovci  u I i II HNL  po omjeru broja osvojenih bodova i odigranih utakmica na kojem se nalazim na 4 mjestu u povijesti u konkurenciji  25 mahom uglednih i poznatih trenera.  

Kroz školovanje na Nogometnoj akademiji Hrvatskog nogometnog saveza vrijeme sam provodio sa dragim  poznatijim kolegama, a koji su se unatoč slavi i popularnosti pokazali kao pristupačni kolege uvijek spremne demonstrirati i objasniti i najsloženije tehničko – taktičke finese. Na fotografiji dolje lijevo kolega Zlatko Vujević, u sredini kolege Jurica Vranješ, Robert Kovač i Mario Stanić, a skroz desno  slovenski trener Marijan Pušnik

nogometni trener Zoran Tomić i Zlatko Vujović
Jurica Vranješ, Robert Kovać, Zoran Tomić i Niko Kovać
Nogometni trener Zoran Tomić i Marijan Pušnik

Moja karijera

Igračka karijera

Nogomet kao igra zaokuplja milijune ljudi, žena,  djece na stadionima diljem svih kontinenata svijeta ili ih drži  prikovane za televizijske ekrane. Nogometni klubovi, nogometaši, treneri, gledatelji, sportski djelatnici, menadžeri, ali i  poslovni ljudi,  klubovi, tvrtke, mediji  kroz godine bavljenja nogometom pričaju svoje sportske priče. Ja Zoran Tomić ispričati ću svoju sportsku igračku i trenersku, ali i poslovnu   priču koja je započela igranjem nogometa u Vinkovačkom Dinamu tadašnjem članu prve Jugoslavenske lige davne 1982. godine i koja u različitim oblicima traje do danas.

Na rijetkim fotografijama iz toga igračkog razdoblja snimljen sam sa suigračima K. Piperkovićem i M. Kovačem kao dio zlatne legendarne generacije  Vinkovačkog dinama koja je ušla u I saveznu Jugoslavensku ligu 1982. godine ( fotografija ispod lijevo). Na fotografiji ispod u sredini draga uspomena sa utakmice s Dinamom Zagreb u društvu D. Šukera i sekvenca sa utakmice HNK Vukovar za čiju momčad sam igrao u sezonama 1985/86 i  1986/87 godine ( dolje desno).

MOJA KARIJERA

Poslovna karijera

U svojoj poslovnoj karijeri imao sam tu sreću da sam sa svojim suradnicima i odvjetnicima partnerima u Zagrebu osnovao Odvjetničko društvo Tomić & Klišanin &  partneri s kojima sam ostvario uspješnu poslovnu i odvjetničku karijeru, a koji se nalaze na  fotografijama dolje. 

Fotografija u sredini je potvrda o znanju Engleskog jezika i Certifikat o znanjima iz korporativnih upravljanja jer nema velike razlike između upravljanja s odvjetnicima – suradnicima u uredu i upravljanja s igračima u nogometnoj momčadi. I za jedno i za drugo potrebne su nadprosječne upravljačke, psihološke i socijalne vještine.

Ovo je kratka priča o meni kao igraču nogometašu, treneru i poslovnome čovjeku koja  može zainteresirati za neposredni susret i sastanaka s Predsjednikom nogometnog  kluba koji želi  napraviti značajan i važan  rezultatski, klupski i organizacijski iskorak. S obzirom da sam u posljednjih pet godina pogledao gotovo sve utakmice I HNL i veliki broj utakmica II i III nogometne lige i de facto u glavi imam karakteristike i profile svih hrvatskih nogometaša i svih hrvatskih momčadi već na prvom sastanku možemo obaviti kvalitetan dubinski razgovor. 

Kontaktirajte me

Nazovite me

+385 98 348 579

ili