O MENI

PRIČA O MENI

Zoran Tomić, nogometni trener UEFA Pro licenca,
dipl.iur,  rođen u Vinkovcima, 1963.g.

Klubovi: HNK Cibalia, HNK Vukovar, FC Swetzingen, Njemačka, NK Graničar, NK Olimpija.

Moja karijera

Trenerska karijera

U Dinamu iz Vinkovaca započeo sam prve igračke korake, a također i trenerske kao prvi trener Juniora kluba i u HNL ligi za juniore. 

Fotografije dolje s kolegama trenerima  snimljene su u tome razdoblju.

Kao trener prve seniorske momčadi HNK Cibalia Vinkovci po broju osvojenih bodova u službenim utakmicama zauzimam visoko 4 mjesto u konkurenciji svih trenera koji su vodili HNK Cibaliju u posljednjih 25 godina (fotografija popisa dolje desno). Posebno su mi drage javne zahvale nogometaša Jakova Puljića (NK Rijeka, fotografija dolje lijevo) i Jakova Filipovića NK Lokeren, Belgija (fotografija dolje u sredini) koje sam prepoznao kao kvalitetne i karakterne nogometaše i pomogao im u njihovim karijerama. U sredini dolje je i tabela uspješnosti svih trenera HNK Cibalia Vinkovci u I i II HNL  po omjeru broja osvojenih bodova i odigranih utakmica na kojem se nalazim na 4 mjestu u povijesti u konkurenciji 25 mahom uglednih i poznatih trenera.  

Kroz školovanje na Nogometnoj akademiji Hrvatskog nogometnog saveza vrijeme sam provodio sa dragim  poznatijim kolegama, a koji su se unatoč slavi i popularnosti pokazali kao pristupačni kolege uvijek spremne demonstrirati i objasniti i najsloženije tehničko – taktičke finese. Na fotografiji dolje lijevo kolega Zlatko Vujević, u sredini kolege Jurica Vranješ, Robert Kovač i Mario Stanić, a skroz desno  slovenski trener Marijan Pušnik

nogometni trener Zoran Tomić i Zlatko Vujović
Jurica Vranješ, Robert Kovać, Zoran Tomić i Niko Kovać
Nogometni trener Zoran Tomić i Marijan Pušnik

Moja karijera

Igračka karijera

Nogomet kao igra zaokuplja milijune ljudi, žena,  djece na stadionima diljem svih kontinenata svijeta ili ih drži  prikovane za televizijske ekrane. Nogometni klubovi, nogometaši, treneri, gledatelji, sportski djelatnici, menadžeri, ali i  poslovni ljudi,  klubovi, tvrtke, mediji  kroz godine bavljenja nogometom pričaju svoje sportske priče. Ja Zoran Tomić ispričati ću svoju sportsku igračku i trenersku, ali i poslovnu   priču koja je započela igranjem nogometa u Vinkovačkom Dinamu tadašnjem članu prve Jugoslavenske lige davne 1982. godine i koja u različitim oblicima traje do danas.

Na rijetkim fotografijama iz toga igračkog razdoblja snimljen sam sa suigračima K. Piperkovićem i M. Kovačem kao dio zlatne legendarne generacije  Vinkovačkog dinama koja je ušla u I saveznu Jugoslavensku ligu 1982. godine ( fotografija ispod lijevo). Na fotografiji ispod u sredini draga uspomena sa utakmice s Dinamom Zagreb u društvu D. Šukera i sekvenca sa utakmice HNK Vukovar za čiju momčad sam igrao u sezonama 1985/86 i  1986/87 godine ( dolje desno).